Brand for girls

Online stoffenwinkel

Geplaatst op

Zelf kleren maken is weer terug van weggeweest. Steeds meer mensen kruipen achter de naaimachine om unieke kledingstukken te maken. Ook naaicursussen worden hiermee weer populair. Meer weten over de voordelen van zelf kleding maken en hoe je het beste begint? Lees dan snel verder.

 

De voordelen van zelf kleding maken

 

Je eigen kleding maken heeft veel voordelen:

  • Je hebt unieke kledingstukken die niemand anders heeft. Jij hebt immers die broek of dat truitje gemaakt met een door jou uitgekozen stof.
  • De kleding heeft een goede pasvorm. Terwijl kleding in de winkel gemaakt is voor een standaard lichaam hebben de meeste vrouwen vaak andere vormen en maten. Door zelf jouw kleding te maken, gebruik je de maten aangepast op jouw lichaam. Zo maak je bijvoorbeeld een broek met de juiste lengte en de juiste pasvorm bij jouw dijen.
  • Zelfgemaakte kleding is vaak duurzaam. Doordat je de kleding zelf maakt, past het beter bij jouw lichaam. Hierdoor gaat het meestal langer mee. Daarnaast gooi je zelfgemaakte kleding minder snel weg, omdat je er natuurlijk trots op bent. Een manier om kleding nog duurzamer te maken, is via het upcyclen van oude kleding.
  • Kleding maken is ontspannend. Wanneer je het ook leuk vindt om zelf kleding te maken, is het ook een ontspannende hobby. In het begin ervaar je misschien wat frustratie – het kost even wat tijd om het goed onder de knie te krijgen. Maar uiteindelijk ga je steeds meer genieten van het hele proces.

 

Begin simpel

 

Ben je om en wil je direct beginnen? Kies dan niet direct voor het meest lastige ontwerp. Op internet vind je veel patronen die goed te doen zijn voor beginners. Daarnaast is het belangrijk om een makkelijke stof uit te kiezen. Zoek bijvoorbeeld eens op een online stoffenwinkel tussen de verschillende geweven stoffen. Deze hebben minder rek, waardoor ze makkelijker te bewerken zijn. Probeer ook één ding tegelijk te leren. Wanneer je voelt dat je goed bent geworden in een bepaald patroon of het werken met een bepaalde stof, dan kan je gaan voor iets meer uitdagends.

 

Volg een cursus

 

Helemaal zelf leren naaien zonder enige hulp is waarschijnlijk vragen om problemen en frustratie. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel online en offline naaicursussen die je kunt volgen. Zoek naar een cursus bij jou in de buurt of vind er één online. Ook op YouTube vind je veel tutorials die jou op weg helpen.

 

De middenweg: upcycle jouw oude kleding

 

Heb jij nog oude kledingstukken liggen? Gooi deze dan niet weg! Kies een kledingstuk waar je mee wilt werken en combineer dit met andere stoffen. Kijk hiervoor eens op een online stoffenwinkel voor verschillende materialen. Zo blaas je jouw oude kledingstuk weer nieuw leven in.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over mode voor vrouwen en meisjes. Lees lekker rond en doe de nodige inspiratie op! Helemaal perfect!

Contactgegevens

Via info @ brandforgirls.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden